Известие

Collapse
No announcement yet.

Тракане някъде от към пистовият ремък 156 SW 2.4 JTD 140 ph

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    То мозък трябва за това. Имаш мозък виждаш, нямаш не виждаш.
    И пускаш безмислени постове, без решение на проблема.
    Открий разликата.Те това се вижда на 156- 2.4.
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

• Колега предишната ми шайба беше такава,сега е с по-малко гума?
      Симптомите се появиха след смяна на ролките,видимо на снимките разлика няма,старата ми имаше луфт пру усукване?
      156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
      KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
      Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
      Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

• Сега гледам, че въпросът с шайбите сме го дъвкали доста преди няколко години http://clubalfaromeo.com/forum/showt...9%E1%E0&page=3
        В един от постовете на колегата Undy има няколко снимки на шайба идентични с това на моето менте, може да ги погледнеш за справка, да не би да са ти пробутали такава.

Ти преди време май беше правил и рециклиране на стара демпферна шайба в Пловдив - какви бяха резултатите, колко успя да изкара рециклажа?
        Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

• М дам същата е като на снимката на колегата Унди
          демпферната шайба не е нова на 4 годинки е и на повече от 40к и все още е чук проверено е,рециклирах 2 пъти във Пловдив - 80лв,
          първия път изкара 30к и се разтрака,а 2'я път още не съм я ползвал седи някаде в гаража а шайбата беше 130 или 180 не помня и си купих нова и сложих нея.
          Симптомите на демпфера са други там си трака при натоварване,а при мен има едно досадно съскане и като загрее мотора се появи нов симптом рърка на интервали - натиснеш ли газта изчезва.
          Интересува ме шайбата на алтернатора дали се сваля без да свалиш самия алтернатор
          Last edited by barash; d.m.y г., 18:04.

Comment

• Тя мисля, че може да се провери дали е наред!
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Ами всичко е уж проверено,
              а да почна една по-една да ги сменям до като елиминирам проблема
              няма да стане.
              Правя още една гимнастика и ако пак няма резолтат,
              ще карам така и ще се моля за малкото зло.
              Ще връщам една по една старите ролки и мисля да взема друг ремък-по дълъг.

Comment

• Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
                М дам същата е като на снимката на колегата Унди
                демпферната шайба не е нова на 4 годинки е и на повече от 40к и все още е чук проверено е,рециклирах 2 пъти във Пловдив - 80лв,
                първия път изкара 30к и се разтрака,а 2'я път още не съм я ползвал седи някаде в гаража а шайбата беше 130 или 180 не помня и си купих нова и сложих нея.
                Симптомите на демпфера са други там си трака при натоварване,а при мен има едно досадно съскане и като загрее мотора се появи нов симптом рърка на интервали - натиснеш ли газта изчезва.
                Интересува ме шайбата на алтернатора дали се сваля без да свалиш самия алтернатор

Трябва да свалиш алтернатора.
                Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

• "М дам същата е като на снимката на колегата Унди
                  демпферната шайба не е нова на 4 годинки е и на повече от 40к и все още е чук проверено е,рециклирах 2 пъти във Пловдив - 80лв,"

Бих те посъветвал по скромното ми мнение след като откриеш и отстраниш проблема да си сложиш и читава шайба (като тази oт снимките на колегата Alfista 96) с дебелата плътна гума, намират се по колите на части на добри цени (по-ниски дори от тази, по която си рециклирал) и в прилично състояние все още. Иначе предпоставките за разбиване на обтегача, ролките, фрайлауф шайбата, лагера на компресора са си баш на лице. Успех.
                  Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Working...
                  X